INFORMATION

/INFORMATION
INFORMATION2018-06-08T04:42:00+00:00

Ride Mission

Các Coupe De Huế, Gran Fondo Sportive là một sự kiện thú vị, mới và độc đáo trong năm đầu tiên, nhằm thúc đẩy đi xe đạp ở Việt Nam trên một sân khấu quốc tế. Chưa bao giờ đạt được, nó sẽ trở thành sự kiện thể thao Gran Fondo Sportive đầu tiên của Liên minh Cycliste Quốc tế (UCI) được đăng ký tại Việt Nam và chỉ là một trong số ít ở Đông Nam Á. Nó sẽ có trên lịch đua quốc tế của UCI trong năm 2019. Cuộc đua này hứa hẹn sẽ thu hút một số các tay đua tốt nhất xung quanh với một khoảng cách cưỡi của 138 km hay 86 dặm. Sự kiện sẽ giúp đưa thành phố Huế vững chắc trên bản đồ với sự ra mắt của sự kiện thường niên này.
Cảnh đẹp và cảnh quan miền núi, lịch sử và trải nghiệm văn hóa chất lượng của Huế khiến nơi đây trở thành một nơi hoàn hảo cho một sự kiện như vậy.

Một chút về Huế

Thành phố bất diệt

Huế là một thành phố ở miền trung Việt Nam, từng là trụ xứ của triều đình nhà Nguyễn từ năm 1802 đến năm 1945 và là thủ phủ của người bảo hộ An Nam. Một điểm thu hút chính là thành cổ rộng lớn của thế kỷ 19, được bao quanh bởi một con hào và những bức tường đá dày. Nó bao gồm các thành phố Imperial, với cung điện và đền thờ; Tử Cấm Thành, một khi nhà của hoàng đế; và một bản sao của Nhà hát Hoàng gia. Huế nằm trên bờ sông Hương, chỉ cần một vài dặm nội địa từ biển về phía đông. Thành phố Huế nổi tiếng với những danh lam thắng cảnh, nghệ thuật ẩm thực, các nghệ sĩ và học giả nổi tiếng thế giới, và các di tích lịch sử của nó, đã trở thành một nơi trong Di sản Thế giới của UNESCO.
Nó cũng thường được coi là Vatican của Phật giáo Việt Nam.
Nổi tiếng với lòng hiếu khách ấm áp, Huế cũng có sự giàu có về các quán bar và nhà hàng chất lượng để phục vụ cho mọi sở thích và ngân sách và với một liên kết sân bay quốc tế, đây là một sự lựa chọn rất thuận tiện cho một sự kiện như vậy.

Event Terms & Conditions

Riders must bring photo ID and sign their own event waiver in person at RPPU point at the Century Riverside Hotel Hue (49 Lê Lợi, Phú Hội, Thành phố Huế, Thừa Thiên Huế), during Friday 24th and Saturday 25th (9am – 5pm). RPPU will not be available on the day of the event (click map below to enlarge).

There are no refunds for the Coupe de Hue Grand Fondo Event. Unfortunately, there are no exceptions. However, we recognize that injuries and unforeseen events can happen. As a result, we have two policies in place to help registered participants should they be unable to ride in the 2018 Coupe de Hue.

In the event of an injury or unforeseen circumstance, the Roll-Over Policy allows riders to defer their registration (minus a $10 fee) to the next year. The roll-over system for participants registered in the 2018 Coupe de Hue will be in effect from now through Friday, July 27, 2018 at 5 p.m. BKK time.

For those who apply to roll-over your registration by the deadline, you will be sent a roll-over confirmation e-mail following the 2018 event, along with instructions on registration procedures for the 2019 event.

In addition, a registered rider can also transfer an event entry to another individual using the reference number created when you first registered. Please note there is a transfer fee of $25 (processing fee included). A registered rider can transfer an event entry to another rider by Saturday, July 27, 2018 at 2 p.m. PDT.

I have read the above as well as the rules and regulations of the event and shall obey. I declare that I am of 18 years of age the day before the Coupe De Hue Gran Fondo. I voluntarily sign declaring that I am physically fit and adequately prepared. I authorize the Organizing Committee to use photographs, tapes, videos and anything related to my participation for any legitimate use, without any remuneration. The Organizing Committee reserves the right to not accept any unwanted entries.

Rules and Regulations

 1. 1. Đây không phải là một “cuộc đua” chính thức, mà là một chuyến đi tự túc.
  2. Phần lớn các tuyến đường của chúng tôi đã lựa chọn đều tránh những con đường đông đúc và các cung đường cũng rất đẹp . Những con đường đòi hỏi sự chú ý tổng thể của các bạn , vì đôi khi chúng có thể bị thu hẹp hơn và đường rẽ sẽ chật hơn những gì các bạn đã làm quen trườc đó, có thể có một số ổ gà vẫn chưa được lấp đầy dọc theo con đường cũng như các chướng ngại vật ở địa phương vì vậy yêu cầu các bạn luôn tỉnh táo.
  3. Các bạn bắt buộc phải đội mũ bảo hiểm. Những tay đua phải đội mũ bảo hiểm có dây cài an toàn mọi lúc trong suốt dường đua .
  4. Thời tiết. Coupe de Huế sẽ diễn ra dù trong điều kiện mưa hay nắng trừ khi sự kiện này bị hủy bỏ bởi chính quyền. Hãy chuẩn bị những thiết bị của bạn cho phù hợp.
  5. Các bạn phải đi xe trong tuyến đường được chỉ định một cách an toàn và có kiểm soát. Bất kỳ tay đua nào được cho là đang đua một cách không lành mạnh, tinh tế hoặc liều lĩnh sẽ bị loại khỏi Coupe de Huế Gran Fondo. Hoặc bất kỳ tay đua nào bị phát hiện đi xe đạp bên ngoài tuyến đường đạp xe được chỉ định cho Coupe de Huế Gran Fondo sẽ tự động bị loại và rút khỏi cuộc đua ngay lập tức.
  6. Chi đạp xe bên phải của tuyến đường để giữ an toàn tối đa , trừ khi cần phải băng qua đường . Khi băng qua đường, chỉ được băng qua phía bên trái.
  7. Không có bất kỳ xe hỗ trợ nào ngoài BTCđược sử dụng dọc theo tuyến đường . Các xe hỗ trợ và khán giả chỉ được phép ở các khu vực đã được chỉ định. Bất kỳ hành đông dừng lại tại bất kỳ điểm nào khác dọc theo tuyến đường cũng có thể gây nguy hiểm cho khán giả . Xe hỗ trợ được cung cấp đầy đủ.
  8. Xe cấp cứu LUÔN LUÔN có quyền ưu tiên. Nếu gặp một chiếc xe cấp cứu, người đua phải nhường đường cho xe cấp cứu bằng cách tránh qua một bên , dừng lại và xuống xe .
  9. Phải cung cấp số thứ tự đua của bạn mọi lúc khi được yêu cầu. Tất cả những người tay đua đã đăng ký phải đeo số thứ tự của mình theo hướng dẫn của cuộc đua. Những tay đua không làm như vậy sẽ không nhận được thời gian về đích chính thức.
  10. Tất cả những cá nhân chưa đăng ký sẽ không được phép tham gia vào đường đua trong sự kiện này.
  11. Khi bắt đầu cuộc đua. Các tay đua sẽ được chỉ định đến một khu vực bắt đầu dựa trên tốc độ trung bình dự kiến của họ được cung cấp khi đăng ký. Tay đua sẽ không được phép di chuyển về phía trước khu vực dành cho tay đua có tốc độ nhanh hơn, nhưng sẽ được phép di chuyển vào khu vực chậm hơn.
  12. Người tham gia được phép sử dụng xe đạp đường bộ tiêu chuẩn, xe lai đông cơ điện , hoặc xe đạp leo núi. Nếu bạn đăng ký tham gia sử dụng bất kỳ phương tiện nào khác ngoài xe đạp đường bộ tiêu chuẩn, yêu cầu bạn liên hệ với chúng tôi trong vòng một tháng trước khi diễn ra sự kiện.
  13. Xe đạp có thanh cố định hoặc có thanh aero hỗ trợ tay lái sẽ không được phép sử dụng trong cuộc đua.
  14. Không được sử dụng tai nghe, máy phát nhạc cá nhân hoặc điện thoại di động trong khi đua .
  15. Chỉ những người 18 hoặc từ 18 tuổi trở lên mới được phép tham gia sự kiện. Những tay đua trẻ tuổi hơn có thể đăng ký Vòng đa khởi động 40km (25 dặm).
  16. Kết thúc đường đua : Đường kết thúc của Coupe de Huế Gran Fondo sẽ đóng lúc 5:00 chiều. Những tay đua đi chậm hơn 15 km / h sẽ vẫn được phép tiếp tục, nhưng họ phải tuân thủ các quy tắc của đường đua . (CHÚ Ý: Sẽ có sự cân nhắc về khoảng thời gian cần thiết cho tất cả các tay đua vượt qua vạch xuất phát.) Một số lệnh dừng có thể được đưa ra trong suốt cuộc đua , bao gồm cả tham quan ngắm cảnh và tạo điều kiện lưu thông xe cộ tại các nút giao thông . Một ‘ xe mở đường’ sẽ có mặt để đón những tay đua nếu cảm thấy họ không thể tiếp tục đường đua.
  17. Cứ khoảng mỗi 40Km sẽ có một Trạm dừng chân tại các địa điểm khác nhau dọc theo tuyến đường đua . Trạm dừng chân thứ nhất sẽ đóng cửa lúc 12 giờ trưa. Trạm dừng chân thứ hai sẽ đóng cửa lúc 1:30 pm và Trạm dừng thứ ba sẽ đóng cửa lúc 4 giờ chiều.
  18. Không được xả rác trong suốt đường đua. Người đua chỉ được vứt rác vào các khu vực rác thải được chỉ định.
  19. Không đi vệ sinh bừa bãi ờ khu vực công cộng . Các dịch vụ tiện nghi đã được cung cấp trong đường đua (các trạm dừng chân ) và tại điểm xuất phát và kết thúc.
  20. Tất cả các tay đua đều phải tuân thủ theo cảnh sát giao thông và những người tổ chúc cuộc đua. Những cá nhân không tuân thủ các hướng dẫn này sẽ dẫn đến việc bị loại khỏi cuộc đua.
  21. Quyền từ chối tham gia . Ban tổ chức sự kiện có quyền từ chối sự tham gia của bất kỳ thí sinh nào vi phạm những quy định nào ở trên .
  22. Hãy tôn trọng những tay đua khác và tham gia cuộc đua một cách vui vẻ và công bằng !

Pre-Departure Information

Currency: Vietnamese Dong

Capital City: Hanoi

Time Zone: GMT +7

Electricity: 220 Volts, 50 Hz

Population: 92 million

Language: Vietnamese

Calling Code: +84

Principle Religion: Buddhism

International Airport: Ho Chi Minh City (SGN), Hue (HUI), Hanoi (HAN), Danang (DAD)

VISA EXEMPTION

 • Visitors from the following countries are eligible for a 14-day stay without a visa: Brunei, Myanmar.
 • Visitors from the following countries are eligible for a 15-day stay without a visa: Belarus, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Japan, South Korea, Norway, Russia, Spain, Sweden, United Kingdom. To re-enter Vietnam, these visitors will have to wait 30 days in between visits.
 • Visitors from the following countries are eligible for a 21-day stay without a visa: Philippines.
 • Visitors from the following countries are eligible for a 30-day stay without a visa: Cambodia, Indonesia, Kyrgyzstan, Laos, Malaysia, Singapore, Thailand. Citizens of Cambodia, Thailand, Laos, Malaysia, Singapore, Indonesia, Philippines, Brunei and Myanmar can enter and exit Vietnam multiple times without a visa.
 • Visitors from the following countries are eligible for a 90-day stay without a visa: Chile.
 • Visitors travelling to Phu Quoc Island are eligible for a 30-day visa exemption if they only plan on visiting Phu Quoc and no other destination in Vietnam. This is available for single entry and if entering via flight or cruise ship.

For more information, please visit here.

E VISA

E-visa is granted by Vietnamese Immigration Department to enable some countries to apply for a visa online. You can find the list of countries that are eligible for e-visa on the National Web Portal on Immigration here.

Please click here to start applying.

To apply for e-visa, applicants will need to prepare:

 • Passport with a validity no less than six months
 • One recent colour passport size photo in digital format
 • E-visa fee of USD 25 (non-refundable)

After submitted the form online, you can check the status via this link. The processing time will take around three business days.

Length of stay is 30 days from the date of arrival in Vietnam. E-visa is only valid for a single entry.

However, not all borders of Vietnam accept e-visa, please check the list of the port entries and exits which accept Vietnam e-visa before applying here.

After receiving your e-visa through email, please print and bring it along while travelling to Vietnam. For more information, please visit their FAQ section here.

 

VISA ON ARRIVAL

Tourist visas can also be obtained upon arrival only by air at the following Vietnam International Airports in Ho Chi Minh City, Danang and Hanoi. If tourists arrive by land or cruise, they will need to apply for a visa in advance at the Vietnamese Embassy or Consulate in their home country.

You must obtain the Visa Authorisation Letter prior to travelling to Vietnam. Indotrek can assist with the process to obtain the letter for you. Please provide the following information for the letter:

 • Arrival date and airport of entry
 • Full passport details (including names, nationality, date of birth, passport numbers and expiry date), passport must have a validity of no less than 6 months
 • Occupation

The processing time will take around five working days. Indotrek will send you a scanned copy of the letter. You will need print it out and present the hard copy when boarding your flight to Vietnam. Please note that the effective date will be mentioned in the approval letter and you are not allowed to enter Vietnam before the authorised date or at an airport other than the one stated in the letter.

However, please note that not all foreign passport holders can apply for visa on arrival. Please check with the Vietnam Embassy or Vietnam Consulate in your home country for specific visa requirements.

To apply for visa on arrival, applicants will need to prepare:

 • Passport with a validity no less than six months
 • Two recent colour passport size photos
 • Visa fee of USD 25 for single entry within 30 days and USD 50 for multiple entries within one to three months must be paid in cash and in US Dollars to the immigration official

Please be advised that there may be a long queues at the visa on arrival counter while waiting for the stamp. In order to save time, kindly print the Visa on Arrival Application Form and fill it out prior to arriving.

 

VISA IN PERSON

Visitors who are not eligible for e-visa or visa on arrival will have to apply the visa in advance at the Vietnam Embassy or Vietnam Consulate in their home country.

To apply for visa in person, applicants will need to prepare:

 • Passport with a validity no less than six months
 • One recent colour passport size photo in digital format
 • Visa fee
 • A completed online visa application here
 • Applicants may be requested to provide other necessary documents depending on their nationality

Please check with the Vietnam Embassy or Vietnam Consulate in your home country for full list of requirements and detailed process.

A Yellow Fever Vaccination certificate is only required for travellers coming from – or in transit through an airport of – a country with risk of yellow fever transmission. The vaccination requirement is imposed by this country for protection against yellow fever since the principal mosquito vector Aedes aegypti is present in its territory.

If you are visiting Vietnam and you live in or have travelled through a yellow fever zone, then you need to have a yellow fever certificate to show that you have been vaccinated against the illness.

When you arrive in Vietnam, you will be asked for your yellow fever certificate. You need to show this at the medical counter before queuing for immigration.

Check to see if you have been in any of these places during the last six months. Please consult your doctor to discuss your particular health or immunisation requirements. If you would like to have a source of further information, please refer to the Centre for Disease Control (CDC) website

AFRICA

Risk of yellow fever transmission exists in these countries:

Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Chad, Republic of the Congo, Côte d’Ivoire, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Ethiopia, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Liberia, Mauritania, Niger, Mali, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, South Sudan, Sudan, Togo, Uganda.

AMERICAS

Risk of yellow fever transmission exists in these countries:

Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad and Tobago, Venezuela.

Validity of Certificate

A yellow fever certificate is valid for ten years after vaccination.

 

Children

A vaccination certificate is required for children over one year of age.

 

Common Procedure:

 1. Complete yellow fever form
 2. Wait in queue for an assigned health counter
 3. Submit required documents to immigration officer and proceed to arrival immigration

counter

ARRIVAL TRANSFER TIPS

 • In most gateway cities you will be met by an Indotrek representative wearing Indotrek uniform and carrying the Indotrek signboard with your name on it.
 • In smaller cities or towns, you may be met by our regional partner who may not be wearing an Indotrek uniform or have an Indotrek signboard. However, the representative will still have your name printed on a sheet of paper.
 • If you are unable to find the Indotrek transfer staff, please call our Customer Care at (+84-28) 3811 3388 or the local emergency number at (+84) 918 713 456.
 • Please keep a copy of your completed Immigration and Customs form as you will need to present it at Immigration upon departure from Vietnam.

 

VIP ARRIVAL SERVICE

If you have booked our VIP arrival service, our immigration officer will meet you as you depart the plane and take you to the VIP area for immigration formalities. In the meantime, staff will collect your luggage and after that, escort you to meet your tour guide.

 • After walking through the exit gate, take your time to look for a guide or driver holding a welcome sign with the Indotrek logo and your name.
 • In Hanoi, there are 2 arrival gates next to each other. Your transfer should be waiting for you at the correct gate, however, if you cannot find the person, please check the other gate.

Travellers are highly recommended to purchase trip and travel insurance. Trip insurance covers the cost of your trip should you be forced to cancel your trip before you start the trip. Travel insurance covers such costs as emergency and medical evacuation, hospital fees, property loss, etc which could possibly happen during the trip. If you would like Indotrek to have a copy of your travel insurance information in case of emergency, please forward these details to your agent who will in turn forward to our office.

 

Please consult your doctor to discuss your particular health or immunization requirements.

If you would like to have a source of further information, please refer to the Center for Disease Control (CDC) website at www.cdc.gov

Domestic Airlines

The State-run Vietnam Airlines (VNA) is the most established domestic airline. For domestic flights, VNA use a mixture of Boeing (338 seats) and Airbus (320 seats). With some short flights to small airports such as Dalat or Phu Quoc or Hai Phong or Dien Bien ATR (72 seats) and Fokker (79 seats) are operated.

Seat Assignment

Seat assignment is not always possible in advance. The best way to secure a seat of your choice is to arrive at the airport early and request this at check in.

Airport Security

Please be aware that our courtesy check in service is now limited due to the current world security climate. You must have an airline ticket to enter the check-in terminal. Some airports will stipulate that you must check in your own bags. We thank you for your understanding on this matter.

Luggage allowance

Each airline has its own luggage allowance policy especially with regards to bicycles). You are advised to check your airline prior to travel since the below price is subject to change. All airlines now stipulate that liquids, gels and/or aerosols in hand luggage must be in completely closed containers of 3 oz/100ml or less (even if the container is partially filled).

Vietnam Airlines Luggage Allowance

Economy: 20kg (44 lbs) checked baggage, 7kg (15.4 lbs) cabin baggage

Business:   30kg (66 lbs) checked baggage, 7kg (15.4 lbs) cabin baggage

Excess baggage charge:

Domestic: US$2.5 /kg for domestic flights

International

Zone A: Vietnam, Laos, Cambodia, Myanmar, Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, Hong Kong

Zone B: China, Taiwan, Korea, Japan & TC3 (except Zone A & Australia/ New Zealand)

Zone C: Australia, New Zealand, France, Germany, England, Russia & TC2

From/To Zone A Zone B Zone C
Zone A 5USD/kg 10USD/kg 20USD/kg
Zone B 10USD/kg 10USD/kg 30USD/kg
Zone C 20USD/kg 30USD/kg 30USD/kg

Vietnam’s currency is the Vietnam Dong (VND). It is the only accepted currency in the country and your local currency should be exchanged when entering the country.

Exchanging Money The best place to change your money is in your hotel or at a local bank. Many banks, open Monday to Friday, may issue cash advances for Visa and MasterCard, usually for a specified commission. Foreign notes that are old, torn or faded can be difficult to exchange, so make sure you bring clean bills in small denominations. Traveller’s cheques can often be difficult to change. (check www.xe.com for the latest exchange rate).

Credit Cards Credit cards are accepted in major hotels, but not many other places. Some establishments will accept US currency (USD).

ATMs ATMs are widely available throughout Vietnam. This is the easiest and safest way of accessing money. ATMs also offer the best exchange rate. Be careful to cover the pin pad when entering your personal identification number. To withdraw larger amounts of money, ATMs for international banks offer higher limits than those of local Vietnamese banks.

While not compulsory, tipping is greatly appreciated throughout Southeast Asia, especially in the service industry, when you are pleased with the services provided.

For reference, we have provided a general guideline below:

 • Guides (>4 travellers): $5-$10 per day per traveller
 • Drivers (>4 travellers): $3-$5 per day per traveller
 • Guides (<5 travellers): $5-$10 per day per traveller
 • Drivers (<5 travellers): $3-$5 per day per traveller
 • Restaurants: 10-15% of the total bill
 • Hotel Maid Service: $2 – $3 per day
 • Porters: $2 – $3 at time of service
 • Local Boat Transport: $5 – $10 per boat
 • Overnight Cruise: $5 – $10 per person per night (to cover all crew)

Please note all prices are quoted in USD.

If you have any questions or encounter any problems on the ground, please contact us immediately for assistance.

Subscribe
SUBSCRIBE NOW

Join Our Newsletter Today 

Stay updated with all latest updates,upcoming events & much more.
close-link